Page content

Boekhoudprogramma’s

Soorten boekhoudprogramma’s

 Er zijn heel veel soorten boekhoudprogramma’s in omloop.

Daardoor is het voor veel ondernemers moeilijk een keus te maken.

Verder hangt het er ook van af hoeveel je in een boekhoudprogramma wil investeren. Het ene programma is duurder dan het andere, afhankelijk van welke functionaliteiten je er allemaal bij wil hebben.

Ook maakt het uit of een ondernemer alles zelf wil doen, of dat hij alleen het noodzakelijke wil vastleggen voor zijn boekhouder en de Belastingdienst.

Het maakt natuurlijk ook uit of er veel of weinig facturen in omgaan en of er met kostenplaatsen gewerkt wordt

 

Startende ondernemer

 Voor een startende ondernemer kan het Excel programma vaak al uitkomst bieden. Dit in samenhang met een ordner die een zakenbank, een verkoopboek en een inkoopboek bevat.

Administratiekantoor Hulp en Gemak levert daarvoor een geschikte spreadsheet. De ondernemer kan dan het spreadsheet op regelmatige basis invullen, en aan het eind van ieder kwartaal, de ingevulde spreadsheet met de bijbehorende ordners afleveren.

In bepaalde gevallen is het opbergen van de verkoop en inkoopfacturen ook mogelijk in een gezamenlijke dropbox map.

Adm. Kantoor Hulp en Gemak verzorgt daarna voor de verwerking van de ingevulde spreadsheet in een uitgebreider boekhoudprogramma met mogelijkheden om  de BTW aangifte te verwerken en alles op de goede manier in te boeken.

Aan het eind van het jaar wordt tevens voor de ondernemer de Belastingaangifte voor de Inkomstenbelasting verzorgt.

Op die manier kan de ondernemer doen waar die goed in is en toch zijn aftrekposten volledig benutten.

 

Bij een wat complexer boekhouding, bijvoorbeeld een boekhouding waarin ook veel buitenlandse inkopen en verkopen voorkomen en veel verschillende betaalsystemen, is een aanvullend factuur programma op het Excel spreadsheet  een goede optie.

Moneybird is daarvoor een goede aanrader, temeer omdat je daarmee ook je verkoopfacturen mee fabriceren.

Je kan daar ook al je inkoopbonnen en verkoopbonnen in scannen, en die facturen vervolgens aan betaalsystemen koppelen zodat je in een oogopslag ziet, of alles betaald is.

De boekhouder moet dan nog wel de inkoop – en  verkoopfacturen overtikken die in Moneybird staan, in zijn eigen uitgebreide boekhoudprogramma, omdat op die manier de bank goed te verwerken is, en tevens de BTW aangifte zorgvuldig verloopt.

Zeker als er buitenlandse facturen zijn, of andere bijzonderheden, is dat erg belangrijk.

Over het algemeen kunnen bij gebruik van Moneybird geen bonnen vergeten worden, en niet alle facturen hoeven dan niet meer op papier uitgeprint te worden.

Het is wel belangrijk om maandelijks (en als er veel in omgaat wekelijks) de bankafschriften uit te printen met een begin- en eindsaldo. Met daar achter zoveel mogelijk de bewijsstukken.

Vaak zijn dat bonnen, en sommige inkoopfacturen zoals van een verzekeraar of een energie bedrijf waar vaak geen factuurnummer opstaat.

Verkoopfacturen en de normale inkoopfacturen bevinden zicht meestal in een apart deel van de ordner.

 

Administratie kantoor Hulp en Gemak gebruikt het boekhoudprogramma CASH. Voor cliënten die dat willen, kunnen daar ook een bepaalde versie van nemen, en op die manier samenwerken met de boekhouder van Hulp en Gemak.

Er is namelijk een samenwerkingsportaal online, dus in de Cloud, waardoor de boekhouder 24 uur per dag inzage heeft in de boekhouding van zijn cliënt en andersom.

 

 

Franciscus-Ockhuisen
Ik ben geboren in Amsterdam. Inmiddels veel ervaring opgedaan met financiële administraties in Utrecht. Sinds 1-7-2011 ben ik eigenaar van Administratiekantoor Hulp en Gemak, waar ik de oprichter van ben. Ik ben gespecialiseerd in het helpen van particulieren en ZZP-ers bij hun boekhouding en Belastingzaken. Ik ben ook mede oprichter van de ondernemerscoöperatie DOK030 UA die sinds 1-10-2014 geopend is. In mijn vrije tijd hou ik me bezig met filosofie en met reizen naar landen met veel natuur en dieren.

Comment Section

1 reactie op “Boekhoudprogramma’s


Door Gregory Liënard op 9 februari 2017

Beste,

Ik zag dat je website voor “boekhoudprogramma administratiekantoor” op de 2e pagina van de zoekresultaten van Google.nl staat. En dat is jammer, want vooral een plaats op de eerste pagina zorgt voor extra bezoekers – en nieuwe klanten.

Je website heeft potentieel om op de eerste pagina te komen. Daar heeft die alleen maar een klein duwtje in de rug voor nodig. Keyboost kan ervoor zorgen dat jouw website binnen enkele weken op de eerste pagina in Google.nl staat. Je hoeft niet eens iets te wijzigen aan je site!
Wil je liever meteen een vrijblijvende offerte? Stuur me de keywords door waarmee je bovenaan wil staan in Google. Dan analyseer ik jouw website gratis en stuur ik je een vrijblijvende offerte op maat op.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.