Page content

Optimaliseren in 2019

Optimaliseren in 2019

Optimaliseren in 2019

Via een rekenhulp van de Belastingdienst in het aangifteprogramma kan je aan de slag gaan om de optimale verdeling te vinden door de bedragen te veranderen tot dat je op het meest gunstige resultaat uitkomt.

Bij een scheiding kan dat achteraf soms problemen geven als de een daardoor meer betaald dan op grond van zijn eigen verdiensten aannemelijk zou zijn.

Vaak kom je met uitproberen al een heel end.

Met vier posten kan men aan de slag:

  1. saldo eigen woning
  2. Grondslag sparen en beleggen
  3. Persoonsgebonden aftrekposten
  4. Dividend belasting.

Voor de meest optimale verdeling is soms wat meer kennis nodig dan door alleen maar wat te schuiven.

Je zou bijvoorbeeld door alleen met het vermogen te schuiven in Box 3, een deel van de hoge ouderenkorting kunnen missen. Geadviseerd wordt dan ook als één van de partners een AOW-uitkering heeft, en er zijn aftrekposten zoals een eigen woning en giften, om het aan een belastingconsulent over te laten. Zeker als er ook box 3 inkomen is. Het kan een hoop geld schelen!

Mocht je achteraf spijt hebben van de verdeling, dan heb je nog de tijd tot de definitieve vaststelling om tegen de aanslag in bezwaar te gaan of in beroep te gaan.  Tot 6 weken na de verzenddatum die op de aanslag staat.

Je partner moet wel toestemming geven voor de wijziging. Na een scheiding kan dat soms lastig zijn om die te krijgen!

 

 

Franciscus-Ockhuisen
Ik ben geboren in Amsterdam. Inmiddels veel ervaring opgedaan met financiële administraties in Utrecht. Sinds 1-7-2011 ben ik eigenaar van Administratiekantoor Hulp en Gemak, waar ik de oprichter van ben. Ik ben gespecialiseerd in het helpen van particulieren en ZZP-ers bij hun boekhouding en Belastingzaken. Ik ben ook mede oprichter van de ondernemerscoöperatie DOK030 UA die sinds 1-10-2014 geopend is. In mijn vrije tijd hou ik me bezig met filosofie en met reizen naar landen met veel natuur en dieren.

Comment Section

0 reacties op “Optimaliseren in 2019

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.