Page content

Minder dan 500 km privé autorijden aantonen!

Minder dan 500 km privé autorijden aantonen!

Over het algemeen is het zo, dat als de auto op de balans staat, dat deze ook voor privé gebruikt wordt voor meer dan 500 km.

Hierdoor is er een bijtelling voor privé gebruik opgenomen, omdat die besparing op de autokosten voor privé-ritten wordt gezien als  een bijzondere bate.

Als er toch minder dan 500 km privé gereden wordt, dan is er geen bijtelling. Dit moet echter wel aangetoond worden d.m.v. een rittenadministratie.  Daar voor gelden de volgende eisen qua vermelding:

1. merk, type en kenteken auto

2. Periode dat de auto gebruikt is of kon worden gebruikt.

3. Per rit aangeven: (geldt voor privé en zakenritten)

a. de datum

b. de begin- en eindstand van de km-teller (dus km’s niet afronden op tientallen)

c. begin- en eindadres (dus alleen de plaatsnamen is onvoldoende)

d. de gereden route als die afwijkt van de gebruikelijke route.

e. het karakter van de rit

Juistheid kan aangetoond worden m.b.v. kantooragenda’s, orderbriefjes en dergelijke.

Als de km-administratie een klein gebrek vertoond, dan is alsnog de bijtelling van toepassing. Verder kan er een boete opgelegd worden van 40% bij grove schuld en van 100% bij een onjuiste of onvolledige administratie, door de Belastingdienst.

 

Franciscus-Ockhuisen
Ik ben geboren in Amsterdam.Inmiddels veel ervaring opgedaan met financiële administraties in Utrecht.Sinds 1-7-2011 ben ik eigenaar van Administratiekantoor Hulp en Gemak, waar ik de oprichter van ben.Ik ben gespecialiseerd in het helpen van particulieren en ZZP-ers bij hun boekhouding en Belastingzaken.Ik ben ook mede oprichter van de ondernemerscoöperatie DOK030 UA die sinds 1-10-2014 geopend is.In mijn vrije tijd hou ik me bezig met filosofie en met reizen naar landen met veel natuur en dieren.

Comment Section

0 reacties op “Minder dan 500 km privé autorijden aantonen!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.