Page content

BTW auto

BTW auto

BTW auto

Een auto die op de balans staat is een zakelijke auto. In plaats van 19 cent per km kan je alle kan je alle kosten voor de inkomstenbelasting en btw auto in aftrek brengen, zolang je aangifte moet doet voor de inkomstenbelasting en btw.

Om btw te kunnen aftrekken, blijft betaling via een zakelijke rekening vereist. Dat kan een zakelijke pinpas of een zakelijke creditcard of een zakelijke tankkaart zijn.  Je kan ook om een maandelijkse verzamelfactuur van het desbetreffende tankstation  vragen.

Betaal de brandstof nooit contant. Want in dat geval is het moeilijk aan te tonen dat de  tankbonnen niet van iemand anders zijn.

Bij een zakelijke rit in een privé auto kan je wel de alle kosten inclusief B.T.W als kosten opvoeren voor de aangifte inkomstenbelasting. Je kan de btw op deze bonnen echter niet opvoeren in je btw aangifte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Franciscus-Ockhuisen
Ik ben geboren in Amsterdam. Inmiddels veel ervaring opgedaan met financiële administraties in Utrecht. Sinds 1-7-2011 ben ik eigenaar van Administratiekantoor Hulp en Gemak, waar ik de oprichter van ben. Ik ben gespecialiseerd in het helpen van particulieren en ZZP-ers bij hun boekhouding en Belastingzaken. Ik ben ook mede oprichter van de ondernemerscoöperatie DOK030 UA die sinds 1-10-2014 geopend is. In mijn vrije tijd hou ik me bezig met filosofie en met reizen naar landen met veel natuur en dieren.

Comment Section

0 reacties op “BTW auto

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.